MO Sarvaš

Predsjednica MO SARVAŠ (gradski proračun za MO Sarvaš)

* Za Mjesni odbor Sarvaš u 2015. iz gradskog proračuna je izdvojeno 279.00 kuna, što je učinjeno?

– Postavljeno je sedam fitness sprava na otvorenom, izgrađeni nogostupi u Dravskoj ulici te nogostup između Kolodvorske i I. Mažuranića, parkiralište u Osječkoj te se krenulo u rekonstrukciju parkirališta ispred zgrade Mjesnog odbora. Također, započeli su radovi na izgradnji parkirališta na Katoličkom groblju.

* Koliki je iznos iz gradskog proračuna planiran za MO Sarvaš u 2016. i što je u planu?

– Dodijeljen nam je isti iznos kao i za 2015. godinu.

U PLANU Planiramo završiti parkirališta na Katoličkom groblju i ispred zgrade Mjesog odbora, nastavljemo s rekonstrukcijom nogostupa u Dravskoj te ćemo nadopuniti fitness sprave.

* Koji su najveći problemi MO Sarvaš?

– Veliki problem nam je predstavljao nedostatak dječjeg vrtića, no krećemo s njegovom izgradnjom. Naime, potpisan je ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će projekt financirati s tri i pol milijuna kuna, a milijun i pol kuna financirat će Grad.

FOND RJEŠAVA I RASVJETU Jedan od većih problema je rasvjeta u Riječkoj ulici koje gotovo da i nema. Ulica je devet godina u mraku, ali imamo najave da bi postavljanje rasvjete također moglo ići preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Jedan od većih problema je ruševna zgrada u središtu naselja koja se nalazi nasuprot škole i koja predstavlja veliku opasnost s obzirom na veliki broj djece koja se svakodnevno kreću u blizini. Grad, nažalost, nema ingerenciju jer je ona u suvlasništvu države i nekoliko vlasnika. Pored objekta stoji privremena skela ali i ona predstavlja opasnost.

* Kako ocijenjujete suradnju sa Gradom?

– Suradnja je korektna. Svjesni smo da su sredstva ograničane, ali kad god smo tražili nešto što ne iziskuje veća financijska sredstva, mimo onoga što je dogovoreno u proračunu, imali smo pozitivna iskustva.

* Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je izuzetno važna. Dobar je potez pokretanje projekta “Čist račun – osječki proračun” pa se građani mogu detaljnije informirati gdje se i kako sredstva troše.

VIŠE O PRORAČUNU I DRUGIH MO NA “ČIST RAČUN-OSJEČKI PRORAČUN”

Srodni članci

Back to top button