Osijek

Napokon se otvara podvožnjak na Čepinskoj

Dana 25. kolovoza u 7.55 podvožnjak će službeno biti završen i otvoren za promet

Podvožnjak u Osijeku, u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, na južnom ulazu u grad, bit će otvoren u petak ujutro, 25. kolovoza.

Riječ je o realizaciji dugoočekivanog kapitalnog projekta kojim se rješava gorući problem prometnih zastoja u jednoj od najprometnijih ulica u Osječko-baranjskoj županiji, zvanoj Čepinska cesta. Projekt je ukupno vrijedan 8,155.726 eura, a financiran je 85 posto iz Kohezijskog fonda i 15 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Bitno je naglasiti kako Grad Osijek iz svoga proračuna za ovu investiciju nije morao izdvojiti ni jednu kunu.

Kako neslužbeno saznajemo iz gradske uprave, u četvrtak će biti obavljena primopredaja ​između gradske administracije i Osijek-Koteksa, izvođača radova, te time ta dionica prestaje biti gradilište. Samo otvorenje predviđeno je za petak ujutro, u 7.55. Vrijeme je to prolaska vlaka s osječkog željezničkog kolodvora u smjeru Bizovca. Dakle, vrijeme za spuštanje rampe, upravo ono koje su prije gradnje podvožnjaka obilježavale jutarnje prometne gužve. No sad će to izostati, istovremeno s prolaskom vlaka prvi će podvožnjakom svoje automobil provesti najbolji osječki maturanti, koje je gradska uprava zbog njihove izvrsnosti nagradila vaučerima za polaganje vozačkih ispita.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button