DVD Sarvaš

Za djelovanje pet osječkih DVD-a ove godini osigurano 411.706 eura

Na području Grada Osijeka djeluje Javna vatrogasna postrojba i pet dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Osijek Gornji grad, DVD Osijek Donji grad, DVD Retfala Osijek, DVD Osijek-Tenja i DVD Sarvaš.

– Gradonačelnik Osijeka u skladu sa svojim nadležnostima osigurava organiziranost, opremanje i djelovanje vatrogastva na području Osijeka – poručio je u subotu, 4. ožujka Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić na 148. Skupštini donjogradskog vatrogasnog društva

– Prošle godine je za vatrogastvo u gradu Osijeku iz Proračuna isplaćeno više od tri milijuna kuna, od čega je 790.000 dobilo DVD Donji grad. Ove godine osigurano je 411.706 eura za djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava u Osijeku – dodao je.

Na Skupštini su iznesene i neke od posljednjih intervencija vatrogasaca DVD-a Donji grad, poput sprječavanja daljnje štete na krovu KBC-a, kao i otklanjanje oštećenja na brojnim donjogradskim krovovima nakon vjetrovitog nevremena koje je početkom veljače pogodilo Osijek.

Tom prigodom je obilježen i završetak obnove vatrogasnog doma, donjogradskog vatrogasnog društva, pri čemu je uređeno i devet stanova, koji su mladim vatrogascima i njihovim obiteljima, bez vlastite nekretnine, ponuđene u najam.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button