Crna kronikaDVD Sarvaš

DVD SARVAŠ: VATROGASNE INTERVENCIJE – Priopćenje

Poštovani mještani Sarvaša, obraćamo Vam se sa ciljem informiranja svih o jučerašnjim i prethodnim događajima koji su se dogodili u našem mjestu.

U zadnjih mjesec dana imali smo 4 intervencije gašenja požara otvorenog prostora koji su uzrokovani ljudskim čimbenikom i nepažnjom prilikom spaljivanja različitih materijala unatoč zakonskoj zabrani provedbe istih akcija. Jučer je izbio požar koji je zahvatio i opustošio po službenom zapisu JVP Grada Osijeka područje od oko 5 hektara poljoprivredne površine sa objektima i voćnjacima koji su se nalazili na istoj.

Javna Vatrogasna Postrojba OSIJEK (u daljem tekstu JVP OSIJEK), zaprimila je poziv oko 14:00h, te su se uputili sa jednim navalnim šumskim vozilom i kombijem na intervenciju. Dolaskom na mjesto intervencije u Sarvaš, u 14:10h tj kod oranice u produžetku ulice Lovre Matačića u Sarvašu, stigao je i poziv iz UVI-ja (Aplikacije za Uzbunjivanje za Vatrogasne Intervencije) našem DVDu Sarvaš, te smo se i mi uputili odmah na mjesto intervencije jer smo od 14:00h bili u prostoru DvD i čekali taj poziv. Na intervenciju smo izašli u 14:15h, sa 8 vatrogasaca te smo zajedno sa kolegama iz JVP OSIJEK gasili požarište do 17:45h cca. Nakon što je požar stavljen pod kontrolu i sastanka sa kolegama iz JVP OSIJEK, te pripadnika MUP HR i KRIMINALISTIČKE POLICIJE, te utvrđivanja određenih činjenica i zapisnika, naš DvD je po zapovijedi JVP OSIJEK ostao još pola sata radi kontrole prostora. Nakon toga smo se vratili u svoj prostor, napravili nadopunu vatrgoasnog vozila te smo imali obavezu obići kontrolirano požarište svakih sat vremena do 21:00h, što smo i učinili. Ubrzo nakon toga stigao nam je novi poziv u 21:28 h sa iste aplikacije UVI, te smo se uputili na gašenje požara otvorenog prostora uz cestu prema Klisi i Nemetinu, sa kolegama vatrogascima iz JVP Osijek i DVD Osijek Donji grad. Također i taj je požar stavljen pod kontrolu u večernjim satima.

Dragi sumještani i stanovnici Sarvaša, razumijemo vaše frustracije u ovakvim situacijama, ali isto tako Vas uvjeravamo da ćemo uvijek izaći na pozvanu intervenciju i dati sve od sebe da zaštitimo vas, vaša imanja i obiteljska dobra, te naravno naše malo mjesto. Navikli smo na kritike, jer to je sastavni dio svakog posla, ljudskog karaktera i ponašanja. Ne gledamo čije je koje imanje i tko je kome nešto rekao u prolazu – ne zanima nas to. Ne tražimo nikakve naknade niti slično tome, ali VAS pozivamo na veći stupanj odgovornosti u ovakom vremenu. Ako vidite mali dim, ili tinjanje vatre, odmah pozovite centar 193, bez ustručavanja, i NEMOJTE čekati dok se požar razbukta jer tada već može biti kasno. Svaka minuta znači jako puno u intervencijama.

Za kraj samo još jedna važna NAPOMENA.

Na snazi je Zabrana paljenja vatre na otvorenom od 1. lipnja do 31. listopada.

Svima Vam želimo što ugodnije i bezbrižnije ljetne dane, te da nemate potrebu za vatrogasnim intervencijama.

Lijep i srdačan pozdrav svima.

VATRU GASI – BRATA SPASI!

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button