Osijek

Vraća se pauk na ulice Osijeka

Dugi niz godina Osijek je bio bez pauk službe, a kako se sad čini, pauk se vraća na ulice Osijeka.

Na dnevnom redu Gradskog vijeća grada Osijeka tako će se naći Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge nadzora, premještanja i blokiranja i deblokiranja parkiranih i nepropisno zaustavljenih vozila na površinama javne namjene na području Osijeka i to gradskom komunalnom društvu Unikom. Nastavak je ovo pripremnih aktivnosti prema ranijoj odluci Gradskog vijeća kad je ova usluga povjerena Unikomu.

Tako će se vozila koja su parkirana ili nepropisno zaustavljena na površinama javne namjene na području grada Osijeka, a suprotno odredbama zakona i općim aktima Grada Osijeka moći premjestiti temeljem pisane naredbe policijskog službenika, prometnog ili komunalnog redara. Prije samog postupka utvrditi će se oštećenja na vozilu, a ukoliko postupak izmještanja započne na adresu Biljska cesta 82, vlasnik vozila platit će 50 posto troška.

Djelatnici Unikoma moći će blokirati vozilo i tzv. lisicama na kotačima, a isto će se deblokirati nakon plaćanja kazne, odnosno 8 dana nakon izdavanja uplatnice. Iznimka su vozila koja nisu iz Europske unije koja će se deblokirati tek nakon plaćanja svih kazni i troškova.

Rok za podizanje vozila iz prostora Unikoma je 24 sata, a nakon toga svi će plaćati ležarinu prema broju dana koje njihov metalni ljubimac tamo provede.

Same cijene izmještanja i blokiranja još nisu poznate, ali bi pauk na ulice trebao dovesti više prometnog reda.

Srodni članci

Back to top button