Osijek

Uskrs u Osijeku (19.03.-28.03.)

Posjetite Osijek u vremenu pred Uskrs i uživajte u sunčanom vremenu, šetnjama parkovima koji se bude iz „zimskog sna“, posjetite ZOO vrt skelom „Kompom“ ili se provozajte biciklom uz Dravu, a ne propustite i lijepe tradicionalne manifestacije uoči Uskrsa.

Uskrs nacionalnih manjina

Dan uoči Cvijetnice, 19. ožujka u Gornjem gradu posjetite tradicionalnu manifestaciju „Šarana jaja bojama grada“ i upoznajte bogate uskrsne običaje osječkih nacionalnih manjina, Srba, Mađara, Nijemaca i mnogih drugih.


Zekin sajam

Od Velikog četvrtka 24. do Velike subote 26. ožujka na glavnom trgu, Trgu dr. A. Starčevića, i ove godine posjetite prigodni uskrsni „Zekin sajam“. Ondje kupite kolače, prirodne sokove, rakiju, vino, dimljene mesne delicije, sir, domaći med, medenjake, drvene igračke, keramičke proizvode, nakit, blagdanske ukrase i razne druge obrtničke proizvode koji mogu poslužiti i kao savršeni uskrsni poklon za vaše najdraže.


Veliko uskršnje gnijezdo i slamnati Zeko

U danima pred Uskrs, sve do Uskrsnog ponedjeljka glavni trg krasit će veliko gnijezdo od slame s ogromnim pisanicama i simpatičnim slamnatim uskrsnim zekom koje će izrađivati poznati domaći umjetnik Nikola Faller. Na Veliku subotu 26. ožujkadonesite svoju pisanicu u najveće gnijezdo na svijetu i okušajte se u natjecanju u tucanju pisanica. Program počinje u 10 sati i traje do zalaska sunca. Mališane očekuje mađioničar i zeko s vrećama punim slatkiša.


Motozeke

U subotu 26. ožujka na glavnom trgu će biti posebno živahno. Uz bogat zabavni program, dječje pjesme i jazz hitove, od 10:30 do 12 sati najmlađe posjetitelje će zabavljati omiljeni „Motozeke“ iz moto kluba Osijek.


Veseli uskrsni tramvaj

Od subote 26. do ponedjeljka 28. ožujka s Trga dr. Ante Starčevića će u veselu vožnju gradom polaziti Uskrsni tramvaj GPP-a. Više informacija potražite na www.gpp-osijek.com.


Osječki proljetni paketi

Osječki hoteli i restorani ponovo su pripremili bogate „Osječke pakete“ u kojima vam po istoj cijeni nude više. Sve do 31. svibnjana jednom mjestu upoznajte ponudu smještaja, a zatim provedite lijep proljetni vikend u Osijeku i njegovoj podravskoj i podunavskoj okolici.

Izvor: TZ Osijek

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button