Najave Sarvaš

Unatoč problemima, obitelj iz Sarvaša ne gubi nadu

U svojoj uskrsnoj poruci papa Franjo pozvao nas je da otvorimo srca siromašnima, marginaliziranima, nezaposlenima i ranjivima. Upravo je to potrebno šesteročlanoj obitelji iz slavonskog sela Sarvaš koju prate bolesti i siromaštvo.

Supružnici Anamarija i Stevan Biber dolaze iz obitelji teških socijalnih prilika, on iz  Dalj planine, ona iz Čepina. 36-ogodinji Stevan, porijekom Mađar, kao dijete je prošao ratni pakao. Zbog teških trauma koje i danas nosi uz niz bolesti, dijagnosticiran mu je i PTSP. Opravlja se od i teškog moždanog udara.

S troje djece i Anamarijinom bolesnom majkom, s prihodima manjim od tri tisuće kuna, žive u kućici od tek 35 kvadrata koje mjesečno plaćaju 900 kuna. A i bez nje će uskoro ostati jer je vlasnik kuću prodao i dao im rok za iseljenje do 30. travnja. Što će nakon toga, ne znaju.

Pregaženog dostojanstva, umorni od teške svakodnevice, ipak ne gube nadu da će im, kada to već nisu učinile nadležne službe, dobri ljudi ipak pomoći da stanu na noge i, nakon godina za kojih pamte malo dobra a više tuge, neimaštine i bolesti – krenu  ispočetka.  

povezani članci

Back to top button
Close