Sarvaš

U Sarvašu učeniku pao prozor na glavu

‘U vrijeme drugog školskog sata svi su prozori bili zatvoreni, no djeca su se požalila da im je malo zagušljivo i pitala su mogu li se prozori otvoriti bar ‘na kip’. Tako je i učinjeno, no jedan je prozor ubrzo nakon toga pao’, opisala je ravnateljica sarvaške osnovne škole trenutak kada je ozlijeđen 12-godišnji dječak.

Dvanaestogodišnji učenik sarvaške škole,završio je u bolnici nakon što mu je prozor pao na glavu.

Incident se dogodio na satu vjeronauka u prijepodnevnim satima. “U vrijeme drugog školskog sata svi su prozori bili zatvoreni, no djeca su se požalila da im je malo zagušljivo i pitala su mogu li se prozori otvoriti bar “na kip”. Tako je i učinjeno, no jedan je prozor ubrzo nakon toga pao. Nije cijeli pao, prevrnuo se preko šarki. Nažalost, ipak je dohvatio Patrickovu glavu. Krvi, srećom, nije bilo, ali vidjeli smo modricu pa smo odmah stavili hladne obloge”, ispričala je ravnateljica škole Aleksandra Krampač Grljušić dodajući da djeca nisu napravila ništa krivo.

Zadobio potres mozga

Po dječaka je automobilom odmah došao otac koji ga je prevezao u KBC Osijek. Ondje su ga pregledali liječniic te je podvrgnut snimanju.

“Uzrujani smo svi i žao nam je što se Patricku ovo dogodilo. Sreća je u nesreći što nije teže ozlijeđen i što nije izgubio svijest. U razgovoru s učenikovom majkom koju sam telefonski dobila u bolnici, doznala sam da je Patrick pretrpio lakši potres mozga od udarca u glavu. Jako nam je žao što se to dogodilo, ali ni sada nam nije jasno kako se prozor mogao otkvačiti i pasti na dijete. Razgovarala sam s domarom, jer on ima obvezu pregledavati sve prozore i ostalo po školi prije nastave. Rečeno mi je kako je domar s čistačicom pregledao sve prozore, a kako se ovaj prevrnuo na Patricka mi ne znamo, zato smo pozvali nadzornog inženjera. Ovakvi se incidenti ne smiju događati, jer školska je zgrada nova, sagrađena 2010. godine”, ispričala je za Glas Slavonije Krampač Grljušić.

Dječakova majka Martina Lončarić kaže kako su u školi učinili sve po pravilima nakon nesretnog događaja te da su joj obećali da će sve pregledati, no ona razmišlja o tome da pozove i inspekciju nadležnog ministarstva da se stručno utvrdi “kako je moguće da se ovakav incident dogodi u zgradi napravljenoj prije samo nekoliko godina”.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button