Škola

Učenici PŠ Sarvaš izrađuju ukrase za pomoć potrebitima

Šibe za blagdan Svetog Nikole, adventski vjenčići, kolači, kiflice i štošta drugo ove subote krenuli su izrađivati učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja – Područne škole Sarvaš. Kako nam je pojasnila Ivana Kovač Purgar iz Udruge Sretno odrastanje, učenici od prvog do petoga razreda, a prema želji i stariji učenici te škole, pod vodstvom odgojiteljice Antonije Pejčić, osmišljavat će razne ukrase i predmete koje će potom ponuditi u prodaju tijekom humanitarne akcije “Bijeli Božić” na štandu s dječjim rukotvorinama od 4. do 6. prosinca na Trgu Ante Starčevića.


– Ukrasi neće imati cijenu, već će građani moći dati donacijske priloge, naravno u skladu s onime što su odabrali. Ideju za ovu prvu humanitarnu akciju toga tipa dobili smo nakon što se puno djece javilo da bi svoje igračke poklonili djeci slabijeg imovinskog stanja. Vidjeli smo da žele pomoći pa smo ih pozvali u sjedište naše Udruge u Sarvašu na zanimljive radionice gdje će osmišljavati prigodne stvarčice i potom ih prodavati – ispričala je Kovač Purgar, naglašavajući da je na popisu za pomoć oko 20 obitelji, odnosno 36-ero djece u potrebi i to uglavnom djece samohranih roditelja i višečlanih obitelji.


Iz Udruge pozivaju sve građane da im se pridruže na Trgu Ante Starčevića i svojim prilozima obraduju one kojima je, a posebice u vrijeme Adventa, svaka pomoć dobrodošla.

izvor: Glas Slavonije – M. Mihelić

Related Articles

Pročitajte također i
Close
Back to top button