Najave SarvašSarvaš

Tramvaj će ići do Sarvaša, a u grad stiže njemački kapital!

Tko bi od Osječana mogao zamisliti da bi uskoro, primjerice, tramvaj mogao voziti do crkve u Sarvašu?

Pretpostavljamo nitko, no ako je vjerovati riječima osječke vidovnjakinje Jasminke Ćosić, Osječani bi u ovoj godini trebali dobiti (bar) potvrdu takvog projekta!

Naime, tradicionalno, Jasminku Ćosić pitali smo kakva budućnost čeka Osijek u tek započetoj 2015. godini. Čini se da je sve u rukama vodećih ljudi u gradskom, odnosno županijskom poglavarstvu, a bude li onako kako Ćosić prognozira, stvari će se odvijati uglavnom u pozitivnom smjeru.

159854

– Dok je GPP u zanosu proslave 130. obljetnice, svakako bi trebalo povući sredstva iz fondova EU-a i produžiti tramvajsku prugu kako bi vožnja bila pristupačnija i ekonomičnija. I ne samo prema Sarvašu, nego i prema Josipovcu, Tenji, Čepinu pa i Bilju, odnosno prema destinacijama gdje žive brojni stanovnici – kaže Ćosić te savjetuje da je upravo sad najpovoljniji trenutak da bi se zatražila EU sredstva.

Rak-rana Osijeka, točnije prošlogodišnji egzodus mladih, također će se zaustaviti upravo angažmanom različitih fakulteta i inkubatora BIOS, a Ćosić naglašava da treba iskoristiti naklonost Nijemaca gradu Osijeku te prihvatiti njihove konkretne ponude. Moguće je, kaže Ćosić, i pokretanje gradnje nove bolnice.

– Osječani će ove godine pokazati da ne biluju od depresije, nego su vrlo zabrinuti i žele raditi. Bude li se pokrenulo gradsko i županijsko vodstvo, mogući su vrlo dobri poslovi. Situacije gdje se tvornica Swarovski otvara u Subotici, umjesto u Osijeku, baš kao i tvornica za proizvodnju automobilskih dijelova, koja je također otvorena ondje, a ne u Osijeku, neće se više dogoditi – poručuje Ćosić.

Izvor: GLAS SLAVONIJE  Marija MIHELIĆ

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button