DV Ribice

Primopredaja Dječjeg vrtića Ribica u Sarvašu

U Sarvašu je jučer obavljena primopredaja Dječjeg vrtića Ribica u nazočnosti predškolaca, roditelja, gradonačelnika Ivana Vrkića, ravnateljice Dječjeg vrtića Osijek Svjetlane Takač i predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je s Gradom Osijekom sudjelovao u ovoj investiciji vrijednoj 6,5 mililijuna kuna (3,5 milijuna Fond, a ostatak je uložio Grad Osijek).

Kako se moglo čuti, vrtić je napravljen i prije roka, a sada je u tijeku priprema za nabavu nove opreme kako bi se sljedeće godine u njega mogla preseliti djeca iz privremenog vrtića u Mjesnom odboru Sarvaš.

– Ovo je objekt nulte kategorije, gotovo energetski samoodrživ u smislu režijskih troškova, uvjeti su za djecu izvrsni i Sarvaš to zaslužuje. Ovo je i poruka da ne radimo ono što vrijedi samo u središtu grada nego jednako i u prigradskim naseljima. Ovo je poruka i da naši mladi ljudi ostaju u svojim naseljima i mi na ovaj način pomažemo da se stvaraju bolji uvjeti i da ih motiviramo da ostanu ovdje. Kada se sve to skupa uskladi, to je jedna prava priča u ovim teškim uvjetima jer dobivamo dobar objekt, bolje uvjete za život na našoj periferiji, a to je najvažnije i za razvoj grada i razvoj Sarvaša – kazao je Vrkić.

Predsjednica Vijeća MO Sarvaš Ivana Davidović kaže kako je novost jaslička skupina pa roditelji neće najmlađe morati voditi u Osijek, a što se tiče prostorija Mjesnog odbora Sarvaš, one će od rujna biti na raspolaganju građanima. “Danas mi je prepuno srce, dugo čekamo da mališani imaju svoj vrtić, igralište, igračke. Zamalo se bilo odustalo od ovog projekta, no bili smo uporni, a zahvaljujući dobroj volji gradske uprave i gradonačelnika, ipak se sve uspješno realizirao. Mislim da smo danas svi vrlo zadovoljni”, kazala je Ivana Davidović.

– U tijeku su predupisi za vrtiće na cjelokupnoj razini. Vrtić u Sarvašu predviđen je za četiri grupe, s tim da će tu biti jedna jaslička skupina. Kapacitet Ribice je od 40 do 80 djece, ovisno o dobi i zadovoljenju zakonskih regulativa vezanih za smještaj u predškolskim ustanovama – kazala je Svjetlana Takač.

D. Pejić/Gojko Mitić

Related Articles

Back to top button