Najave SarvašSarvaš

Pozivamo Vas na 3.likovnu izložbu u MO Sarvaš

Pozivamo Vas na 3.likovnu izložbu

u MO Sarvaš

 

 

autorice

Božane Gernhardt:

Slavonskim stazama

koja je postavljena

galerija 

                                      22.lipnja             od 19h do 20.30h

                                      23.lipnja                    od 11h do 17h

                                      24.lipnja                   od 12h do 18h

Božana Gernhardt, rođena 1960. godine u Osijeku, dugogodišnja je odgojiteljica u Centru za predškolski odgoj Osijek. Živi i radi u Sarvašu

Slikarstvom se počela baviti u ljeto 2009. godine. Članica je Likovne udruge ”Petar Smajić” Ernestinovo i polaznica likovne škole koju organizira navedena udruga. Zajednički je izlagala prvi puta u svibnju 2010. godine u galeriji ”Petar Smajić” u Ernestinovu.

 

         Prvu samostalnu izložbu imala je u studenome 2010. godine u ”Maloj galeriji GISKO” donjogradskog ogranka Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku. Slijedi druga samostalna izložba u Sarvašu u sklopu proslave Dana mjesnog odbora, 24.lipnja 2011.  Sudionica je i 38.kiparske kolonije u Ernestinovu od 30.srpnja do 7.kolovoza 2011.

Od 3.travnja do 2.svibnja u prostorima ”Male galerije GISKO” održana  je autoričina treća samostalna izložba, dok je 21.lipnja 2012. sa svoja tri rada sudjelovala na drugoj zajedničkoj izložbi pod nazivom ”Ernestinovačka likovna škola” u prostorima Mjesnog odbora Sarvaš. 28.svibnja 2013. u prostoru udruge Atelier bezimeni na Filozofskom fakultetu u Osijeku održana je njezina četvrta samostalna izložba.

 

         Ovo je peta samostalna izložba autorice na kojoj je izloženo 13 uradaka naslovljenih ”Slavonskim stazama”. Uradci obuhvaćaju slavonske pejzaže od Sarvaša i Bijelog Brda pa sve do Jankovca, a tehnika kojom su nastali je ulje na platnu ili lezonitu.


Related Articles

Pročitajte također i
Close
Back to top button