Crna kronika

NEMETIN/SARVAŠ:Zasadili 23 stabljike konoplja

U srijedu, u popodnevnim satima, policijski službenici II. policijske postaje Osijek i Postaje granične policije Dalj u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske, po prethodno sačinjenom planu na šumskom području između Nemetina i Sarvaša zatekli su i uhitili dvije osobe zbog osnovane sumnje u počinjena kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika utvrđeno je kako su 40-godišnjak i 41-godišnjak u vremenskom periodu od mjeseca lipnja do 25. kolovoza ove godine na javnoj površini između Nemetina i Sarvaša zasadili 23 stabljike biljke konoplje koje su redovito obilazili i tretirali.

U Osijeku su policajci obavili pretragu doma 41-godišnjaka temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku gdje su pronašli više boca u kojima su se nalazila sredstva za uzgoj biljaka i jednu stabljiku marihuane od 25 centimetara.

Utvrđeno je da je 41-godišnjak počinio i kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“ jer je u više navrata u svom domu dao na konzumaciju marihuanu 40-godišnjaku.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga osobnog automobila i doma 41-godišnjaka u Brijestu gdje su policajci pronašli reflektor sa 3,5 metara kabla i pripadajućim raznim elektroničnim uređajima, aluminijsku platnenu foliju i nekoliko grama marihuane.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. – izvijestili su iz policije.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button