Sarvaš

Na koji način glasat na IZBORI 2016

Biračko mjesto SARVAŠ je BROJ 116, SARVAŠ, MJESNI ODBOR SARVAŠ, OSJEČKA ULICA 64.

 

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske upućuje birače o načinu glasovanja na izborima, sadržanom i u važnim napomenama na glasačkim listićima.

– GLASOVANJE BIRAČA ZA LISTE U I. – XI. IZBORNOJ JEDINICI
Glasuje se samo za jednu listu izborne jedinice.

Birač za listu izborne jedinice glasuje tako da zaokruži redni broj ispred naziva samo jedne liste izborne jedinice.

Želi li birač jednoj kandidatkinji/jednom kandidatu, s liste za koju je glasovao, dati prednost pred drugim kandidatkinjama/kandidatima na toj listi, zaokružuje i redni broj ispred imena i prezimena samo jedne kandidatkinje/samo jednog kandidata kojoj/kojemu daje prednost (preferirani glas).

Birač koji je pripadnik nacionalne manjine i koji ima pravo glasovati za kandidate u XII. izbornoj jedinici, na biračkom će mjestu birački odbor upoznati s njegovim pravom da može glasovati ili za listu prema mjestu prebivališta (liste I.-XI. izborne jedinice) ili za kandidata nacionalne manjine te će mu,u skladu sa njegovim izborom, uručiti odgovarajući glasački listić.

– GLASOVANJE BIRAČA ZA KANDIDATE U XII. IZBORNOJ JEDINICI
Glasački listić popunjava se tako da se zaokruži redni broj ispred imena samo jedne kandidatkinje/samo jednog kandidata za koju/kojeg se glasuje.

Pripadnici srpske nacionalne manjine glasački listić popunjavaju tako da se zaokruži redni broj ispred imena najmanje jedne/jednog, a najviše tri kandidatkinje/ kandidata za koje se glasuje.

Related Articles

Pročitajte također i
Close
Back to top button