KUD SarvašUdruge Sarvaš

KUD SARVAŠ:Sedma smotra folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”

Sedmom smotrom folklora “Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, koja je održana u nedjelju, 3. srpnja pod velikim šatorom na nogometnom igralištu u Čađavici, zatvoreni su Dani općine Čađavica i proslava blagdana sv. Petra, zaštitnika općine.

Okupljanje sudionika 7. smotre folklora započelo je u čađavačkom Mjesnom domu, da bi se potom folkloraši uz pjesmu kroz Čađavicu zaputili na igralište. Sve nazočne prije nastupa folkloraša pozdravio je načelnik Mirko Rončević, a smotru je otvorila saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Program, na kojemu su nastupila kulturno-umjetnička društva “Podravina Čađavica”, “Sarvaš” iz Sarvaša, “Dugo Selo” Dugo Selo Lukačko, te Udruga žena Josipovo i Ženski pjevački zbor “Korijeni” iz mađarskih Martinaca, vodio je poznati voditelj Branko Uvodić.

Folkloraši su se u skoro dvosatnom programu velikom broju gledatelja predstavili sa svojim pjesmama, plesovima i koreografijama, a održan je i izbor za najljepše nošeno narodno ruho. Prijavile su se tri žene u svojim autohtonim nošnjama, Sandra Sokačić iz KUD-a “Podravina”, Ljiljana Han iz KUD-a “Dugo Selo” i Marijana Suhić iz KUD-a “Sarvaš”, a titulu za najljepše nošeno ruho ponijela je Marijana Suhić iz KUD-a Sarvaš. Prigodan poklon nositeljici najljepše nošnje uručila je predsjednica KUD-a domaćina, “Podravina” Čađavica, Valentina Predrevac.

Na samom kraju smotre, načelnik Rončević svim je predstavnicima folklornih skupina, zajedno sa saborskom zastupnicom Vesnom Bedeković i predsjednicom KUD-a “Podravina” Valentinom Predrevac, uručio prigodan poklon uz zahvalu na sudjelovanju.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button