Osijek

Advent u Osijeku 2017

I ovog Adventa, Božića i Nove Godine posjetite Osijek jer vas očekuje najveći adventski sajam u Slavoniji i Baranji s klizalištem na glavnom trgu i bogatim programima za djecu i obitelji, kućice s ponudom hrane i pića te velika pozornica sa zabavnim programom.

Program Adventa:

Od 27. studenog do 31. prosinca 2017. 

Božićni tramvaj
„Božićni tramvaj”, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza oduševit će svako dijete, ali i mame, tate, bake i djedove u pratnji. Polazna odnosno završna stanica je na glavnom trgu ispred Hotela Central. Vožnje za organizirane dječje grupe traju tijekom prijepodneva, dok za građanstvo tramvaj vozi od 16 do 20 sati. Zbog popularnosti je potrebno izvršiti rezervacije.

30. studenog – 21. prosinca 2017.
Advent u Muzeju Slavonije
Dragi prijatelji Muzeja Slavonije i ove godine, uz vrlo bogat i prigodni blagdanski program, obilježavamo adventsko razdoblje. Za nas i naše partnere ovo doba godine ima zaista posebno značenje jer svi zajedno slavimo plodove rada kroz druženje s djecom, mladima i starijim generacijama. Provedite slobodno obiteljsko vrijeme uz pjesmu i teatar, zabavne i obiteljske radionice koji se nalaze u našem adventskom programu u sklopu akcije “Vodite me u Muzej!”. Veselimo se vašem dolasku i druženju na Adventu u Muzeju Slavonije u osječkoj Tvrđi.

Petak, 1. prosinca 2017.
Big band iz Požege otvorit će ovogodišnji Advent u Osijeku

Lampioni za Dan grada, tradicionalno uoči Dana grada Osijeka u petak 1. prosinca održat će se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola. Izložba će se u predvečernjim otvoriti u Muzeju Slavonije u Tvrđi (zgrada Glavne straže) gdje će se odabrati i najljepši lampioni. Zatim će u velikoj povorci s lampionima u ruci djeca krenuti prema Gornjem gradu te po dolasku na glavni trg, Trg dr. Ante Starčevića, u zrak pustiti stotine lampiona te tako i nebo nad gradom „ukrasiti“ adventskim svjetlom.

Petak, 1. i subota, 2. prosinca 2017.
WineOs
WineOs – festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se po četvrti put 1. i 2. prosinca 2017. u centru Osijeka u trgovačkom centru Esseker, nadomak glavnom trgu, gdje će veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja.

Subota, 2. prosinca 2017.
Motomrazovi
Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija uz darivanje djece prigodnim poklonima i slatkišima u 12 sati.

Od 15. do 19. prosinca 2017.
Orašar, balet, u 18 sati, Hrvatsko Narodno Kazalište u Osijeku. Orašar (Ščelkunčik), balet u 2 čina, četiri slike, Petra Iljiča Čajkovskog; Rekonstrukcija predstave Baleta HNK Zagreb iz 1970. godine; Libreto Marius Ivanovič Petipa prema priči Ernesta Theodora Amadeusa Hoffmanna u obradi Alexandrea Dumasa sina.

Od 27. do 29. prosinca 2017.
Novogodišnji gala koncert u HNK, u 20 sati, osjetite “dašak” bečkog Novogodišnjeg koncerta uz popularne valcere, polke, uvertire opera i opereta, kazališnu i filmsku glazbu u osječkom Hrvatskom Narodnom Kazalištu.

Nedjelja, 31. prosinca 2017.
Doček Nove godine
Silvestrovo, točno u podne održat će se tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada; navečer ponovno dođite u središte grada na veliki doček Nove godine na glavnom trgu i prostoru pred Osječkom Katedralom. U “najluđoj noći u godini”, moći ćete birati, u službenim gradskim bojama, između bijele i plave pozornice. Na pozornici ispred Katedrale svoje poznate tamburaške i starogradske pjesme pjevat će Zvonko Bogdan, dok će na samom Trgu građane zabavljati grupa Detour i DJ-evi. U ponoć zaplešite sa svima uz „bečki valcer“ i veliki vatromet.

 

Oznake

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close