Župa Sarvaš

ŽUPA SARVAŠ:Marijanski zavjet za Domovinu

 7. ZAVJETNO HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU koja se održava od 12. lipnja do 25. kolovoza 2021. 

Godine 2015. pokrenuli smo zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim Marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Glavni tok puta je dug oko 1700 km, te nakon 75 dana hoda, završava u Dubrovniku. Zbog velikog interesa lokalne zajednice i rastućeg trenda u broju hodočasnika, pridružene su i brojne priključne rute, koje se s glavnom rutom spajaju u najbližim svetištima, te na taj način želimo umrežiti cijelu Hrvatsku.

Ovogodišnje hodočašće započinjemo u Osijeku, 12. lipnja, a završavamo u Dubrovniku, 25. kolovoza 2021.

Ove godine osim glavnom rutom, planiramo hodočastiti i dvjema priključnim rutama od kojih posebno izdvajamo rutu Pakrac-Sisak-Udbina, koja prolazi područjem Banovine koje je nedavno pogođeno potresom, a ranije i ratnim nedaćama, te baš iz tog razloga smatramo da mu je potrebno dati dodatni značaj našim hodom.

Cijelu rutu možete pogledati OVDJE.

Dan 1.

Krenusmo od Gospe Osječke, okupilo nas se 50-ak. Svetu Misu u Sarvašu predvodio je vlč. Mario Brkić:„Od Osijeka do Dubrovnika, od svetišta do svetišta, od Majke do Majke, na današnji spomendan njezina Bezgrešnoga Srca s pouzdanjem u njezin majčinski zagovor nastavimo hodati i moliti za blagostanje našeg hrvatskoga naroda, za naše branitelje i njihove obitelji, za djedove i bake, očeve i majke, za mlade generacije i svu djecu: da nikada u nama ne nestane svijesti vlastitoga vjerskoga i nacionalnoga identiteta.“ Nakon duhovne i fizičke okrijepe, nastavljamo dalje prema današnjem cilju – Gospi od Utočišta u Aljmašu.

Na kraju napominjemo da ovogodišnje hodočašće planiramo održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button