Sarvaš

Za fotografiju na Fejsu riskiraju pad s krova?!

O ovome smo problemu već pisali, no očito u nas mora biti po onome sve je dobro dok se ne dogodi – zlo!

Naime, čitatelj Darko (podatci poznati redakciji Glasa Slavonije) snimio je skupinu mladeži na krovu Kappa centra i poslao fotografije Glasu Slavonije kako bismo upozorili i djecu i roditelje na opasnosti koje vrebaju mlade “penjače”.

Neposredno nakon što je objekt Kappe bio završen, otprilike u ovo vrijeme prije dvije godine, javna zelena površina na južnoj strani ovog centra vrlo je brzo postala omiljeno mjesto okupljanja djece. No vidici se šire, ograda samo nešto viša od metra, sada je jasno, nije bila dovoljna prepreka da oni odvažni, pa onda i oni koji ih slijede, s travnjaka prijeđu na dio kosog krova koji vodi do Kappa centra vidljivog s Ulice Hrvatske Republike.

I onda smo upozorili odgovorne. Tada je objekt bio u vlasništvu Osijek-Koteksa koji je svoje službe alarmirao da spriječe ovakve nestašluke. U međuvremenu se promijenio vlasnik, Kappa je potonuo u opću nebrigu. To su iskoristila i ova djeca, vjerojatno i ne razmišljajući o mogućoj opasnosti. Očito, smatrali su kako je ovo i više nego atraktivna lokacija za grupno fotografiranje i objavu na Facebooku.

[notification type=”notification_warning” ]Stoga još jednom upozoravamo odgovorne da nađu način kako ovo spriječiti prije nego što se dogodi tragedija. Jer ako se ovakvo što događa u pola bijela dana, tko zna ško se ondje događa kada padne mrak. Djeca su uvijek djeca, no odrasli moraju biti odgovorniji i mudriji od njih.[/notification]

IZVOR: GLAS SLAVONIJE D. Kuštro

povezani članci

Back to top button
Close