Sarvaš

Vijećnici iz svog džepa skupili 500 kuna i spasili sarvaški portal

Volonterski informativni portal www.sarvas.info ipak se neće ugasiti

Volonterski informativni portal www.sarvas.info ipak se neće ugasiti zbog nedostatka novca za plaćanje smještaja domene. Spasili su ga, nakon apela vlasnika Josipa Fištrovića, vijećnici Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš skupivši priloge iz vlastitih džepova i uplativši potrebnih 500 kuna za narednu godinu.
Podsjetimo, Fištrović je već deset godina kroničar svog mjesta o kojem fotografije i tekstove te servisne informacije važne mještanima za svakodnevni život objavljuje na sarvaškom portalu i to od rada sarvaškog mjesnog odbora preko udruga do sarvaške župe, i to radi potpuno besplatno, a i sam financira troškove vezane uz domenu i web hosting.
– Nisu to veliki troškovi ali ne mogu to više sam financirati i objavljivati vijesti iz župe, rada udruga građana. Svaka kuna je iz mog džepa pa sam odlučio apelirati na nadležne da mi pruže potporu da se stranice s tisućama fotografija u arhivi i tekstovi ne nestanu zauvijek s interneta. Napokon, netko je to čuo i spasio sarvašku stranicu – priča Fištrović pripomenuvši da su mu jedino vijećnici pomogli i to prikupivši donaciju jer mu, kako su mu objasnili, ne mogu uplatiti na žiro račun građana.
Fištrović se, naravno, zahvaljuje osobnoj financijskoj potpori vijećnika koji su spasili svoj jedini medij. Naravno, ne bi bilo loše da sarvaški portal dobije sigurnu financijsku potporu i za naredne godine, kao i za administriranje istog koji rado posjećuju i Sarvašani u ekonomskoj emigraciji kako bi saznali što se događa u njihovom rodnom kraju.
Oznake

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close