Crna kronikaSarvaš

VANDALIZAM: “DEMOLIRAN” CENTAR SARVAŠA

U pokušaju da policija razotkrije “velike” kriminalne radnje,zadrži sigurnost i red u gradu,u prigradskom naselju Sarvaš ove subote se ponovio po tko zna koji put epilog vandalizma.Vandali u Sarvašu neometano i nekažnjivo obavljaju svoje „aktivnosti“,a ovaj put su im zasmetali: semafori,zeleni otok od Unikoma,natpisi ulica…..

I dok je policija uzimala otiske i radila uviđaj,sumještani su dolazili i zapitivali se:

1342385434_uvidaj_wwwsarvasinfo

Gdje je bila policija?
Gdje je kontakt policajac?
Zašto policija nejde pješke selom kao prije?

Samo mjesto Sarvaš ovih je dana bio prepun ljepih događanja:Dan Mjesnog odbora Sarvaš i crkveni god svetog Ivana Krstitelja,obnova Doma DVD-a ,osnivanje KUD-a Sarvaš,fišijade,nogometni turniri….i kad se pomislilo da selo funkcionira bolje,zajednički i složnije,tada dolazi ponovno vandalizam.

Ovaj put vandali su doslovce skinuli semafore u centru sela,razbacali su kontejner za papir i poskidali nazive ulica i postavili ih po neprimjerenim mjestima.Sama šteta nije toliko velika,ukoliko uzmemo u obzir kolika je šteta nastala na samom ugledu mjesta i ovog društa.

Moramo biti svijesni da ovakvo ponašanje “pojedinaca” nimalo nedoprinosi samom razvoju sela,pa tako i društva.

Potaknuti ovim novim činjenicama, apeliramo na roditelje da obrate pozornost i popričaju sa svojom djecom oko ponašanja i odgovornosti svojih postupaka.

Ovaj put osobno smatramo da ćemo dobiti “malo” više pažnje od policije,Županije i medija,te da će ovaj slučaj vandalizma biti primjer i dodana zadnja kap,koja će preliti čašu po pitanju poduzimanja i sprečavanja vandalizma u našem selu Sarvašu.

 

povezani članci

Odgovori

Back to top button
Close