Najave SarvašVijesti

U ZNAK POTPORE OBOLJELOM PRIJATELJU, OBRIJALI GLAVU

Učenici 6.c razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana Osijek svojom su gestom ganuli učitelje, učenike i sve djelatnike naše škole, a posebno prijatelja Davida i njegove roditelje.

Svoje veliko srce pokazali su učenici 6.c razreda u kojemu su svi dečki samoinicijativno obrijali glavu u znak potpore bolesnom prijatelju iz razreda koji već mjesec dana nije u školi. Razred je to koji se već i ranije, u razrednoj nastavi, iskazao brojnim humanim gestama, od prikupljanja sredstava i brige za siromašne do potpore bolesnima. David, vidjevši na facebook grupi razreda njihove slike obrijane glave poput njegove, bio je jako ganut gestom njegovih prijatelja te je došao u razred na jedan sat i najavio prijateljima skori povratak u školske klupe. Došavši u razred, primio je i motivirajuće poruke i pisma svojih prijatelja napisana još u vrijeme kad su saznali da Davida čeka operacija.

Oni su razred koji još odmalena imaju ugrađen senzibilitet i toplinu za najpotrebnije. Bila sam jako ganuta gestom. Kako se sve više pojavljuju generacije koje postaju sve ravnodušnije i manje socijalno osjetljive, ovaj me razred oduševio i pokazao da u djeci još uvijek nije nestalo topline. Posebno me oduševilo što ništa nisam ja inicirala, već su se sami sjetili“, ističe razrednica Ksenija Budija.

Njihova je najveća vrlina što ova akcija nije jedina ni trenutna. Naime, učenici 6.c razreda već sada razmišljaju i organiziraju akcije za prikupljanje sredstava za ekskurziju za učenike slabijeg imovinskog statusa, također na vlastitu inicijativu

 

DAVID_(2)

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button