Crna kronika

Sprovodna misa i ukop preč. Nikice Mihaljevića (iz Sarvaša)

Preč. Nikica Mihaljević rođen je 5. siječnja 1954. u Zloselima (Kupres) u Bosni i Hercegovini od oca pokojnog Nedjeljka i majke Joke rođene Ivić. Kad je imao pet mjeseci s roditeljima je došao u Sarvaš kod Osijeka. Ondje je proveo djetinjstvo i pohađao osnovnu školu. Srednju školu pohađao je u Elektro-metalskom školskom centru u Osijeku, a u 19. godini života odlučio se za duhovni poziv, kada je primljen u Bogosloviju u Đakovu. Teološki studij pohađao je u Đakovu od 1972.-1978. godine, uz prekid radi odsluženja vojnog roka. Za svećenika ga je na Petrovo 1978. godine u katedrali u Đakovu zaredio pok. biskup Ćiril Kos. Devet mjeseci bio je kapelan u Nijemcima, dvije godine župnik u Srijemskoj Kamenici, a potom je tri i pol godine bio župnik u Sotinu. Od 1984. župnik je u Donjim Andrijevcima, a od 2013. dekan Velikokopaničkoga dekanata. Također je vršio službu nadbiskupijskog delegata Apostolata molitve.

DONJI ANDRIJEVCI / ĐAKOVO (TU) – U srijedu 2. studenoga 2016., u 63. godini života i 39. godini svećeništva u župnom stanu u Donjim Andrijevcima preminuo je preč. Nikica Mihaljević, župnik i dekan Velikokopaničkog dekanata. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Andrije u Donjim Andrijevcima, u suslavlju s generalnim vikarom mons. Ivanom Ćurićem i sedamdesetak svećenika, predvodio je u petak. 4. studenoga đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Osvjetljujući život i djelo preč. Mihaljevića, nadbiskup Hranić istaknuo je kako je uistinu bio dobar svećenik, zauzet, marljiv i radin župnik, prije svega pastoralni radnik, obnavljajući uz to sustavno i sve crkvene zgrade u župi i filijalama, brinući se da osigura pastoralno-katehetski prostor te rekreativne prostore za ministrante, djecu i mlade.

Opširnije možete pročitati na: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button