Crna kronikaSarvaš

SPRIJEČEN ŠVERC ILEGALACA U SARVAŠU

Avantura šest državljana Somalije, nakon što su ilegalno prešli granicu sa Srbijom, kratko je trajala na hrvatskom teritoriju. Policija je ilegalce zaustavila u Sarvašu, a njihovog 28-godišnjeg pomagača iz Osijeka uhitila.Uhićenje ilegalaca dogodilo se u petak, u večernjim satima, kada je u središtu Sarvaša policija zaustavila kombi za čijim je upravljačem bio Osječanin. U kombiju su sjedili državljani Somalije, za koje se kasnije utvrdilo da su na nezakonit način prešli granicu sa Srbijom. Osječanin je kazneno prijavljen i uhićen, dok su državljani Somalije nakon susreta s prekršajnim sucem u subotu dovezeni u Erdut na granični prijelaz sa Srbijom i predani srpskim policajcima.

U policijskom priopćenju nije precizirano je li kombi zaustavljen slučajno, ali je vjerojatno riječ o ciljanoj akciji, s obzirom na to da je posljednjih mjeseci intenziviran ulazak ilegalaca u Hrvatsku i na širem osječkom području.

Kretanje ilegalaca koji prelaze granicu sa Srbijom, sve se više s područja Vukovarsko-srijemske premješta u Osječko-baranjsku županiju. Organizatori šverca stranih državljana pokušavaju time izbjeći otvorene prostore kod Tovarnika ili Bajakova, gdje su noću non-stop uključene termovizijske kamere. Hrvatska je ilegalcima samo tranzitno područje prema državama Europske unije.

M.Bugarić Glas Slavonije

povezani članci

Odgovori

Back to top button
Close