Sarvaš

Sarvašani proslavili crkveni god svetog Ivana Krstitelja

Mještani osječkog prigradskog naselja Sarvaš obilježili su Dan Mjesnog odbora Sarvaš i crkveni god svetog Ivana Krstitelja. Za tu su svečanu prigodu pripremili višednevni program koji je počeo odavanjem počasti na mjesnom groblju, gdje je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, u nazočnosti predstavnika MO Sarvaš na čelu s predsjednikom Vijeća Ivanom Vuletićem, položio vijenac i zapalio svijeće ispred središnjeg križa.Uoči sjednice gradonačelnik je obišao DVD Sarvaš, koji uređuje prostorije u središtu mjesta. Na svečanosti u domu je predstavljen novoosnovani KUD „Sarvaš“, a prigodni program pripremili su i vrtićarci DV Ribica.

Bubalo je čestitao Sarvašanima crkveni i svjetovni praznik te poručio da Grad vodi brigu o razvoju Sarvaša. Napomenuo je da i izvan kapitalnih investicija u Sarvašu pomažu udruge, od ribolovaca, preko lovaca do DVD-a, koji je u procesu formiranja i opremanja. Zadovoljan novoosnovanim KUD-om, najavio je potporu i toj udruzi.

– Ove godine, izvan prioriteta, je rekonstrukcija Ulice hrvatskih junaka, uređenje okoliša, terena, financiramo rekonstrukciju Ulicu Pavleka Miškina s 250.000 kuna, idemo u sanaciju deponija s 830.000 kuna, u izgradnja sekundarne kanalizacije ulaže se milijun kuna, projektiramo rasvjetu u Riječkoj ulici i biciklističku stazu. ŽUC projektira cestu od Sarvaša prema Klisi, odnosno Tenji – kaže Bubalo.

Vuletić je kazao kako je zadovoljan odnosom Grada prema Sarvašu i ulaganjima. “Zadovoljan sam odnosom i pažnjom koju nam gradonačenik poklanja. Rade se projekti koji su dogovoreni, a počet će se raditi i oni koji su mimo prioriteta, a pojedini iz naših prioriteta su već realizirani”, izjavio je Vuletić.

Tijekom proslave otvorena je izložba Božane Gernhardt “Ernestinovačka škola u gostima”, održani nogometni turnir, izložba udruge “Krijes”, fišijada, natjecanje u starim igrama, pokazne vježbe vatrogasaca i karataša, a građani su se družili uz glazbu i domaće kolače te degustaciju fiša. Tradicionalno je posvećen i zapaljen krijes u središtu Sarvaša, a župnik Zoran Vukoja služio je na crkveni god svečanu svetu misu u crkvi svetog Ivana Krstitelja uz koju se, uz potporu Grada, obnavlja župni dvor.

Related Articles

Odgovori

Back to top button