Sarvaš

SARVAŠANI NAPOKON DOČEKALI DOGOVOR S HŽ-OM

Inicijativa Mjesnog odbora Sarvaš i Grada Osijeka napokon je urodila plodom – počelo se raščišćavati ruglo od seoskog derutnog kolodvora u suradnji s Hrvatskim željeznicama,

kazao je dogradonačelnik Denis Ambruš koji je obišao taj dio Sarvaša s Markom Samardžićem, predsjednikom MO Sarvaš i direktorom Unikoma Davorom Vićem na kojem ruševine stoje od 1998.

– Mještani su upućivali niz pritužbi na HŽ-ove objekte koji su stvarno zapušteni i raduje nas što smo u razgovorima ipak uspjeli pokrenuti rješenje ovog problema. Hrvatske željeznice financiraju svoj dio posla, a Grad Osijek odnosno Unikom će se uključiti u dodatne poslove komunalne naravi kako bi uredili i ostatak okoliša jer želimo da i Sarvaš iako je prigradsko naselje bude uredno kao što se uređuju i ostale javne površine u gradu – kazao je Ambruš.

No, to nije jedini posao uređenja Sarvaša. Naime, Samardžić je podsjetio na stari problem uređenja derutnih kuća u središtu pa je istaknuo i problem prazne kuće prekoputa MO Sarvaš i sarvaške crkve. Gradski vijećnik Damir Kramarić na pitanje što se može poduzeti da se riješi problem s privatnom kućom s koje otpadaju dijelovi krova i postoji li mogućnost da ju Grad otkupi i na tom mjestu napravi primjerene sadržaje kazao kako se može razmotriti i ta opcija, ali ako je riječ o cijenama koje su u razumnim okvirima. Iskustvo, kaže Kramarić, dokazuje da u takvim situacijama vlasnici derutnina traže izuzetno mnogo novca. No, počinje se rješavati problem s napuštenim placevima i kućama pa će takva mjesta biti sanirana, a računi ispostavljeni vlasnicima. Sarvašanima posebno smeta što u središtu uz autobusnu postaju postoji na jednoj parceli, više deponij nego srušena kuća. Kako se moglo neslužbeno čuti, vlasnik te kuće traži obnovu, pa kad već traži obnovu onda se i njemu može naplatiti saniranje parcele koju je on potpuno zapostavio.

Darko PEJIĆ Glas Slavonije

Related Articles

Back to top button