OsijekOsijek i okolicaSarvaš

SARVAŠ: Prijete najezde komaraca

Posljednjih desetak dana gra─Ĺani Osijeka, ali i stanovnici okolnih naselja poput Sarva┼ía izlo┼żeni su poja─Źanoj navali komaraca. Nakon pro┼ílogodi┼ínjeg odmora od tih napasnika, zbog izrazito su┼íne godine, ova ─çe nas godina, prema prvim pokazateljima, izgleda, vratiti u svakodnevicu obilje┼żenu ubodima i intenzivnom uporabom repelenata.

Slika: https://www.zzjzosijek.hr
https://www.zzjzosijek.hr

Stru─Źnjaci NZJZ-a OB┼Ż ove su godine ve─ç izdali ─Źetiri preporuke za tretiranje na podru─Źju Osijeka i 25 preporuka za tretiranje lokacija u OB┼Ż-u, odnosno podru─Źja Bilja, Erduta, Hala┼íeva, Ernestinova, Strizivojne, Vuke, ─îepina, ┼áodolovaca, Belog Manastira, Darde, Donjeg Miholjca, Kne┼żevih Vinograda i Levanjske Varo┼íi. Prve su preporuke za Osijek izdane jo┼í 20 travnja, kada je najavljen larvicidni tretman sa zemlje na podru─Źju Hala┼íeva povr┼íine jedan hektar, zatim 2. svibnja isti tretman ─Źetiri hektara na Pampasu. Druge su preporuke za adulticidnim tretmanom sa zemlje 170 hektara Pampasa za 10. svibnja i za isti datum adulticidni tretman iz zraka 1700 hektara podru─Źja Nemetin – Sarva┼í.

Jesu li ti tretmani i odra─Ĺeni, odnosno preporuke ispo┼ítovane, nismo uspjeli doznati, no ─Źinjenice govore da broj komaraca raste. Dru┼ítvene su mre┼że pune korisnika koji pokazuju svoja iskustva. Iz Sanitacije Osijek za 10. svibnja nam je bio najavljen adulticidni tretman komaraca metodom toplog zamagljivanja, aparatima SwingFog iz sporo kre─çu─çih vozila iza kojih ostaje dimna zavjesa. Tretmani su trebali biti obavljeni u isto─Źnom dijelu Osijeka, na podru─Źju Tvr─Ĺe, Vinogradske ulice, Nemetina, Tenje, Klise, Sarva┼ía, Tvr─Ĺavice i Podravlja.

Related Articles

Pro─Źitajte tako─Ĺer i
Close
Back to top button