Sarvaš

SARVAŠ-Domaćin Line višebojca

Jučerašnji dan nije bio uobičajen u OŠ Ljudevit Gaj, područnoj školi Sarvaš, i sigurno će svim učenicima ostati u posebnom sjećanju. Naime, Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Osijeka te istoimena područna škola Iz Sarvaša, predstavljali su Osječko-baranjsku županiju i bili domaćin Line višebojca, koji traje već 11. godinu.

Seligman i Ejupi

Kako se radi o nečem posebnom bilo je vidljivo već pri prolasku kroz školske hodnike, no kulminacija je bila u ispunjenoj sportskoj dvorani. Tamo su se u pravoj vatrenoj atmosferi održala sportska natjecanja, ali i ostali popratni događaji. Pjesme, recitacije, navijanja i mnogo, mnogo zabave bilo je ne samo na parketu nego i na tribinama. Pripreme za Linu višebojca trajale su mjesec dana, a kako je ponosno istaknula ravnateljica Aleksandra Krampač-Grljušić, u njima su zajednički sudjelovali učenici, nastavnici i roditelji. Svi su dali svoj doprinos kako bi ovaj sjajan događaj uspio. Tome su pripomogla i dva poznata sportaša, napadač NK Osijek Muzafer Ejupi i hrvatski gimnastički reprezentativac, član GD Osijek Žito Robert Seligman. Ejupiju je ovo prvi Lino višebojac, dok je Seligman već “starosjeditelj” s trećim nastupom. Obojica su se potrudila dodatno podići zabavu demonstriranjem dijela svog umijeća, ali i bodrenjem momčadi koje su vodili. Ekipno su se međusobno nadmetali peti i osmi razredi protiv šestih i sedmih i to u povlačenju konopa, štafeti, trčanju u vreći te poligonu, a uvjerljivo je slavila kombinacija petih i osmih s čistih 4-0. Isto tako uvjerljiva (3:0) bila je i pobjeda ekipe drugih i trećih razreda protiv prvih i četvrtih u povlačenju konopa, štafeti i utrci u vreći.

Dvosatni program

Pojedinačno, za plasman u veliko finale koje će se održati u svibnju sljedeće godine u najboljoj školi borili su se učenici od petih do osmih razreda i to u atletici, nogometu, rukometu i košarci. Kod djevojčica najbolja je sa 140 bodova bila “osmašica” Marta Kovač, a kod dječaka “petaš” Ivan Vorgić (160). Oboje itekako vole sport, najviše rukomet i nogomet, i to ne samo gledati, nego se i aktivno njime bave, jer Ivan trenira u NK Osijek, a Marta odbojku u ŽOK Agrotehnici.

Gotovo dvosatno druženje proletjelo je vrlo brzo, Ejupi i Seligman naslikali su se i nadijelili autograma vjerojatno kao nikada do sada, i svi su sudionici sigurno kući otišli sretni i zadovoljni što su bili dio ovog lijepog događaja.

Izvor: Glas Slvonije – Goran ROGULJIĆ

povezani članci

Back to top button
Close