Crna kronikaSarvaš

Ponovno uhvačen uzgajivać marihuane u Sarvašu

Policajci su u Sarvašu opet uhvatili uzgajivača marihuane. U srijedu prijepodne policajci su u polju Rit, pored zasađene stabljike marihuane zatekli dvojicu 20-godišnjaka iz Sarvaša.

Nakon toga pretražili su im i kuće.

– Temeljem naloga suda pretraženi su domovi i druge prostorija kod mladića. Kod jednog 20-godišnjaka pronađeno je nekoliko desetaka grama marihuane. Protiv mladića slijedi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske. Kako neslužbeno doznajemo mladić je imao 30-ak grama droge.

Zanimljivo je da su 20-godišnjaci uhvaćeni na mjestu gdje je prošle godine osječka policija otkrila plantažu s 405 stabljika marihuane. Plantažu impresivnih dimenzija, 30 puta 70 metara, zasadio je 40-godišnjak sa šireg područja Osijeka, a da je uspio, muškarac je mogao proizvesti oko 70 kilograma marihuane koja bi na ulicama vrijedila milijun i 260 tisuća kuna.

Marko Samardžić, predsjednik Mjesnog odbora Sarvaš kaže da od povratka u mjesto nakon Domovinskog rata upozorava na probleme ovisnosti.

– Iako se neki ne slažu, prema procjenama u našem mjestu ima od 100 do 160 registriranih ovisnika, što o drogama što o alkoholu. Za jedno naselje od 2.000 stanovnika to je puno, kaže Samardžić dodajući da mu nije jasno kako čovjek koji je prošle godine zasadio između hektara do hektara i pol marihuane, dan danas šeta po Sarvašu. “Ako treba legalizirati marihuanu neka tako i kažu, ali ovako to daje loš primjer mladima koji misle – njemu se nije dogodilo ništa, pa to onda i nije problem”, kaže predsjednik Mjesnog odbora dodajući da je vrlo bitno istaknuti da je u Sarvašu u porastu i obiteljsko nasilje.

Mladež iz ovog prigradskog naselja prošli je mjesec divljala po centru gdje su razbili punu gajbu praznih pivskih boca, da bi nakon toga otišli i ispucali 50 do 60 metaka iz automatskog oružja.

– Njihovim ponašanjem stvara se loša slika o samom mjestu. Stari ljudi su uspaničeni i noćima se boje spavati. Boje se da će im netko upasti u kuću. Mladi trebaju novac, a nemaju ga, zabrinuto kazuje Samardžić.

povezani članci

Back to top button
Close