Hrvatska

Od utorka ledena kiša, za vikend zatopljenje

Prvi dio utorka trebao bi proći suho, no već poslijepodne bit će sve veća mogućnost za miješane oborine: snijeg, ali je moguća i kiša koja se smrzava na tlu na što posebno upozoravamo vozače i pješake, piše Crometeo.

Veća šansa za snijeg je na krajnjem sjeveru, a drugdje bi prevladala kiša koja se može smrzavati. Vjetar većinom slab, u Slavoniji ponegdje umjeren istočnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od -12 do -6°C, a najviša dnevna uglavnom između -5 i 0 Celzijevih stupnjeva.

Na stranicama DHMZ-a jutros je objavljeno crveno upozorenje za čitavu unutrašnjost što znači da je vrijeme izuzetno opasno. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

Još nešto oborina može biti i u srijedu, također u miješanom obliku. Dakle, može biti i snijega i kiše, ali i kiše koja se smrzava na tlu i stvara opasnu poledicu. Oborina u srijedu vjerojatno neće biti puno. Jutro će biti toplije uz temperaturu od -7 do 0°C, a i danju će temperatura malo porasti i mogla bi u većini predjela prijeći u lagani plus.

U drugoj polovici tjedna, osobito za vikend, izgledno je daljnje lagano zatopljenje, a povremene oborine će biti uglavnom u obliku slabe kiše. Suhi dani u ovom tjednu mogli bi biti četvrtak i petak, s hladnim jutrima, ali malo toplijim popodnevima, piše Crometeo.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button