Hrvatska

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Hrvatskoj:Petero ih je u Osijeku,a dvoje u Zagrebu

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je na presici nacionalnog stožera civilne zaštite da je zabilježeno sedam novih zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj te da je broj zaraženih porastao na 46. Od toga je petero u Osijeku, pri čemu je riječ o obiteljskom širenju, a dvoje u Zagrebu.

Ministar Božinović kazao je da je u protekla 24 sata provedena kontrola po dojavama za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. “Od toga 18 ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima”, kazao je. Naveo je i da je trenutno u karanteni 51 čovjek, od kojih 49 u Splitu i dvoje u Dubrovniku.

Iako je ministar Beroš u subotu najavio kako će na popisu zemalja čiji građani po ulasku u Hrvatsku idu u samoizolaciju biti i BiH, danas je objavljeno kako do toga ipak neće doći, kao ni za Srbiju, jer još nema transmisije unutar zemlje.

Vlada je pak u subotu na telefonskoj sjednici donijela popis artikala koji ne smiju poskupjeti, odnosno cijena im ne smije biti drugačija od one na dan 30. siječnja.  

Odlukom se određuju proizvodi na koje se primjenjuje mjera kontrole cijena: brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, sol, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana, dječje pelene, voda za piće, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol), zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočale i viziri, zaštitne rukavice, zaštitne navlake za cipele, zaštitne maske – kirurška, FFP2, FFP3, respiratori/transportni ventilatori, lijekovi i medicinski proizvodi te posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav.

Srodni članci

Odgovori

Pročitajte također i
Close
Back to top button