Sarvaš

Javio nam se…MATT HASIJA IZ AMERIKE

Javio mi se naš sumještanin Matt Hasija koji već godinama živi izvan Domovine u  Americi.Kako je živio u Sarvašu s kojim nikada nije prekinuo emotivne veze. Odlučio nam se javiti i pohvaliti uspjesima svog unuka.

hasija1_wwwsarvasinfo

Priča nam tako Hasija kako mu je unuk Matthew John Coric s koleđa DEQUESNE UNIVERSITI U PITSBURGHU, 60 milja udaljenog od njega, našao odličan način da provede ljetne praznike.

–       Matthew John Coric je član Zagreb tamburica kluba i dobio je školsku stipendiju  budući da se kvalificirao u sviranju. Sada obilazi brojna mjesta po cijeloj Americi gdje nastupa s folklorom internacionalnih pjesama,sviranja i plesanja naših narodnih kola. Nastupa samo tijekom ljeta, dok mu traju praznici. Inače, studira za odvjetnika. Moja je želja da bude uspješan i u školovanju i u ovoj prekrasnoj zanimaciji s glazbom,jer ga to oplemenjuje u svakom pogledu.

Sretno mu bilo . kaže DJEDA HASIJA……

No, nije samo Matthew John Coric jedini u obitelji koji je uspješan u glazbi.  Naime, i njegova mlađa sestra Natalie također njeguje tradiciju svirajući i pjevajuću hrvatske pjesme, a odlično joj ide i plesanje naših hrvatskih kola.

natalie

Kako bi Vam prenesli mali dio atmosfere i uživanja,pogledajte kratki video i slike.

Portal sarvas.info ,želi svako dobro cijeloj obitelji i puno sreće u daljnjem životu…SRETNO…

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id="4" gal_title="MATT_HASIJA"]

 

 

Related Articles

Back to top button