Sarvaš

Grad Osijek ulaganjem u Sarvaš obećava sigurniji promet i ljepši okoliš

Urednije selo i sigurniji promet bit će u Sarvašu zahvaljujući još jednoj otresnici koju je Grad Osijek napravio u Sarvašu, odnosno u Ulici Tina Ujevića. Gradilište su obišli sa zamjenicom gradonačelnika Jasenkom Crnković pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Igor Medić, direktor Unikoma Igor Pandžić i Ivana Davidović iz Mjesnog odbora Sarvaš.

– Unikom je napravio novu asfaltiranu otresnicu, dobro je to upravo u ovo vrijeme jesenskih radova kada poljoprivrednici izlaze s njiva, neće više biti blata na prometnicama, a i stanovnicima ovog dijela sela je uredniji okoliš. Uloženo je 54000 eura, nastavljamo s izgradnjom ovakvih otresnica i u ostalim dijelovima grada. MO Sarvaš smo povećali sredstva za deset posto za poboljšanje komunalne infrastrukture pa možemo najaviti da ćemo obnoviti Ulicu hrvatskoh junaka skoro i poboljšati odvodnju. Za to smo planirali 144000 eur, nedavno smo završili s Vodovodom radove u Ulici Vjekoslava Celestina gdje smo uveli 30-ak kanalizacijskih priključaka.

– Nakon Ulice Vjekoslava Celestina koja je rekonstruirana prošle godine u suradnji MO Sarvaš i Grada Osijeka, ovo je bila posljednja druga prometnica koja je bila vrlo kritična, u lošem stanju. Mi smo izuzetno zadovoljni i zahvalni što Grad Osijek čuje naše molbe i pozive i reagiraju i sufinanciraju projekte koji su zapravo od velike važnosti za Sarvaš. Kako je najavila dogradonačelnica ove godine nam slijedi još jedan projekt proširenja prolaza iz Celestinove u Hrvatskih junaka, ta je cesta jednosmjerna, obuhvaća veliki dio naselja, više od 100 kućanstava i proširenjem te prometnice će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu i bolja prometna komunikacija u Sarvašu, najavila je Davidović.

Pandžić je objasnio da je nova cesta duga 570 metara, pola kilometra široka je 3.20 m, a 70 m je široka 4 metra. “Radili smo tjedan dana, osim asfalta uređene su i bankine od drobljenog kamena”, kazao je Pandžić.

Stanarka Ivanka Majer kaže da su zadovoljni i sretni, stanovala je tu i prije rata, i od povratka do danas cesta je bila loša s rupama do 20 centimetara. Pohvalila je brzinu i korektnost Unikoma u kvaliteti radova.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button