SarvašŠkola

Ena Bračun iz Sarvaša Proglašena Najosmašicom 2024.

Ena Bračun, učenica 8.c razreda OŠ Ljudevita Gaja Područne škole Sarvaš, proglašena je najosmašicom 2024. godine.

Ovaj projekt Glasa Slavonije već 21 godinu promiče znanje i izvrsnost među učenicima. Svečanost uručenja nagrada održana je na Opus Areni, koja je bila i suorganizator događaja.

Glavni urednik Glasa Slavonije, Mario Mihaljević, pozdravio je nominirane osmaše, njihove profesore, ravnatelje i predstavnike poslovnih partnera uključenih u projekt.

  • Izbor najboljih osmaša i osmašica iznimno je važan projekt Glasa Slavonije, a meni osobno jedan od najdražih jer potiče izvrsnost. Osječki osmaši imaju dugu tradiciju, a uz njih se danas stvara nova tradicija – Future Gen Meet Up. Ovo je drugi korak tog projekta; prvi smo nedavno održali u Vukovaru, u novom domu Veleučilišta “Lavoslav Ružička”. Posebno me raduje što smo danas na Opus Areni simbolično povezali Vukovar i Osijek s objektima, simbolima budućnosti i vremena koje dolazi. To vrijeme pripada vama, dragi naši osmaši. Pred vama su prvi pravi koraci u vašu, ali i budućnost cijelog našeg kraja – rekao je Mihaljević.

Ena je osvojila glavnu nagradu, osobno računalo, dar Glasa Slavonije, koju je uručila zamjenica gradonačelnika, Jasenka Crnković. Drugu nagradu, električni romobil, osvojila je Anja Matek, učenica 8.b razreda OŠ Franje Krežme. Nagradu joj je uručio Igor Bogdanović, direktor prodaje Adriatic osiguranja – podružnice Osijek. Treću nagradu, mobitel POCO F45 5G, osvojila je Petra Kristić iz 8.a razreda OŠ Retfala. Nagradu je uručila Kristina Kovačić Viduka, predstavnica tvrtke Bijelić Company.

David Grizbaher iz 8.b razreda OŠ Ljudevita Gaja i Matej Vidaković iz 8.c razreda OŠ Frana Krste Frankopana osvojili su tečaj srednjoškolskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu, a nagradu im je dodijelila Sanja Kovačić, projekt-menadžerica Učilišta.

Jakov Marković iz 8.a razreda OŠ Ivana Filipovića osvojio je šestu nagradu, poklon-bon za komplet knjiga za 1. razred srednje škole, koju daruje Antikvarijat Libar. Nagradu mu je uručio direktor Bojan Vukas.

Gabriel Livada iz 8.b razreda OŠ Vijenac i Petar Filipović iz 8.b razreda OŠ Ivana Filipovića osvojili su sedmu i osmu nagradu, ručni sat Urara Živković. Nagrade im je uručio Andrej Živković. Devetu nagradu, poklon-bon Zlatarnice Deall u vrijednosti od 50 eura, osvojila je Lucija Hrženjak iz 8.c razreda OŠ Ivana Filipovića, a uručio ju je glavni urednik Glasa Slavonije, Mario Mihaljević. Leon Marić iz 8.b razreda OŠ Frana Krste Frankopana osvojio je desetu nagradu, srebrnjak u vrijednosti od 45 eura, dar tvrtke Fidus. Nagradu mu je uručio Pavo Đanić.

Osječki osmaši je poseban prilog Glasa Slavonije u kojem su predstavljeni svi osmi razredi iz 31 osnovne škole s područja Osijeka, Višnjevca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova, Josipovca i Antunovca. Svaki razred izabrao je svog kandidata za Najosmaša 2024. godine. Njih 65 predstavljeno je na stranicama godišnjaka, a na završnoj svečanosti nagrađeno je deset onih koji su dobili najviše glasova čitatelja Glasa Slavonije. Najbolji osmaši su na svečanosti dobili darove NK Osijek, Cedevite i Cockte, a Antikvarijat Libar osigurao je cijeloj generaciji osmaša 10 % popusta na kupovinu udžbenika.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button