Najave Sarvaš

Akcija “Poštujte naše znakove” u Sarvašu

Akcija “Poštujte naše znakove” tradicionalno se provodi početkom školske godine u osnovnim školama, pa tako i u Osijeku, u organizaciji Prometne policije i Slavonskog radija, u cilju osvještavanja vozača o povećanom broju djece u prometu.

– Nakon što smo prije početka školske godine obišli prometnu signalizaciju i o evidentiranim nedostatcima izvijestili Grad i općine, u prvom se tjednu nastave u eteru Slavonskog radija javljamo ispred pet osnovnih škola i na taj način apeliramo na slušatelje, odnosno vozače da povećaju oprez u zonama škola – objašnjava Ivica Vuko, pomoćnik načelnika PP-a Osijek.

Policajci kontroliraju brzinu kretanja vozila u školama u kojima je procijenjena takva rizičnost, a jedna od tih škola je i OŠ Vladimira Becića, gdje je aktivnost održana prvog dana nastave. Do kraja tjedna ovu će akciju policija provoditi redom u OŠ Mladost u Osijeku, Područnoj školi Sarvaš, Područnoj školi Ivanovac i Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH. Posljednju od aktivnosti u okviru akcije “Poštujte naše znakove” prometna policija provodit će od drugog tjedna školske godine, kada će se održavati kratka predavanja učenicima.

– Razgovaramo s učenicima i provjeravamo njihovo znanje o prometu, a prema dosadašnjem iskustvu, prvašići dobro poznaju prometne propise, poput prelaženja preko pješačkog prijelaza i semafora – ističe Vuko, upozoravajući na sigurnost djeteta u ulozi putnika, koje ovisno o dobi, uvijek mora biti ili u sjedalici ili vezano pojasom na stražnjem sjedalu.

Izvor:Glas Slavonije J. Pejaković

Related Articles

Back to top button