Najave Sarvaš

U prigradskom se Sarvašu ništa ne radi.

Trenutne aktivnosti i realizacije prioriteta iz programa vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Predsjednik Vijeća MO-a Josipovac, najavljuje produžetak autobusne linije GPP-a do kraja Osječke ulice. Ona je do sada išla do groblja te zakretala u Gupčevu pa natrag preko Bizovačke ulice.

– U tom krajnjem dijelu našeg naselja u posljednjih nekoliko godina učvrstilo se nešto novih poslovnih subjekata, a u nastavku je nedaleko i pogon Mesne industrije Ravlić. Svi oni zapošljavaju, pa je GPP uvažio prijedlog Vijeća MO-a, koji je nastao na inicijativu mještana i poslodavaca, te će sagraditi novo okretište i autobusno stajalište – kaže Mihaljević. Nastavit će se i s uređenjem infrastrukture, poput nogostupa u Novoj Dalmaciji, pa i nastavku Bizovačke ulice.

Treba napomenuti,kako je i MO Sarvaš tražio slično rješenje okretišta i autobusnog stajališta na kraju Sarvaša,ali naravno od te priče nema ništa.

I u susjednom Višnjevcu novosti su vezane uz okretište, ovaj put tramvajsko.

– Na okretištu će se postaviti natkriveno stajalište, a s obzirom na to da se ondje masovno dolazi biciklima, postavit ćemo servisni centar, pa će se tako, primjerice, moći napumpati gume. Isto tako bit će postavljeni i punjači za mobitele – kaže Mirko Ivković, predsjednik Vijeća MO-a. Kada smo već kod ova dva predgrađa, u projektu Kapitalnih investicija u tijeku je nastavak zacjevljenja kanala Crni fok, čime će se spojiti višnjevačka Dubrovačka i josipovačka Kneza Domagoja te tako dodatno osnažiti prometna komunikacija između dvaju naselja.

U Gradskoj četvrti Donji grad najavljuju također krupniji i nužan projekt.

– U rujnu ćemo početi s uređenjem nogostupa na sjevernoj strani Vinogradske ulice. Ondje je sve više djece koja odlaze na nastavu u obližnju osnovnu školu, pa im moramo osigurati neometan pristup. Također, u okviru ovog projekta nastojat ćemo urediti i okolišni dio uz cestu uzduž Vinogradske – kaže Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad.

Nastavit će se i uređenje dijela Vukovarske i Gojkovićeve ulice, gdje će se postaviti pametne i obične klupe.

No nakon ovih primjera evo i jednog u kojemu je nezadovoljstvo u prvom planu. Ali ne zbog toga što projekata nema…

U ovom trenutku u prigradskom se Sarvašu ništa ne radi. Naime, ugovorni je gradski izvoditelj ovih radova, Unikom, angažiran na drugim poslovima, i mi još nismo došli na red – negoduje Ivana Davidović, predsjednica Vijeća MO-a Sarvaš. Tako je na čekanju uređenje nogostupa i ulične rasvjete, ali i radovi na dovodu pitke vode te realizacija pozornice uz rukometno igralište.

Mještani Sarvaša će kao i u mnogim prijašnjim obečanjima,čekati stpljivo i nadati se nekim promjenama.Što očekivati kad se nije mogao riješit problem s travom i korovom.

Ostaje nam nada,da ćemo jednom doći i mi na red.

povezani članci

Back to top button
Close