Crna kronika

TIJELO NESTALOG OSJEČKOG STUDENTA PRONAĐENO KOD UŠĆA

Tragično je, na žalost, okončana potraga za 19-godišnjim Josipom Križanovićem, koji je nestao u Osijeku u subotu, 12. listopada. Njegovo tijelo pronađeno je prekjučer poslijepodne u Dravi kod ušća u Dunav.

U nedjelju oko 16 sati na prvom riječnom kilometru Drave, uz lijevu obalu, pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe. Pri očevidu u džepovima su pronađeni dokumenti koji su upućivali na to da je riječ o nestalom 19-godišnjaku. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije KBC-a Osijek na obdukciju. Ondje je obavljena i identifikacija, kojom je potvrđeno da je riječ o nestalom mladiću – doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske. Obdukcijom je utvrđeno da na tijelu 19-godišnjaka nema tragova nasilne smrti te da je uzrok smrti utapanje.

Brat Josipa Križanovića danima je neuspješno pokušavao bilo što saznati o bratu. Do zadnjeg trenutka vjerovao je da će se Josip pojaviti.

– Policija mi je javila da su ga pronašli. Do prije nekoliko sati još uvijek smo se nadali da je dobro, ali… – kazao je s dubokom tugom u glasu Josipov brat Danijel, zahvalivši svima koji su se uključili u potragu za njegovim bratom.

Podsjetimo, student prve godine osječkog ETF-a u pretprošlu je subotu izašao s prijateljima u Tvrđu. Nešto poslije ponoći rekao je prijateljima da mu je dosta i otišao. Prijatelji su bratu Danijelu poslali sms da krene ususret Josipu. Danijel se iz Cvjetkove ulice u Donjem gradu biciklom zaputio prema Tvrđi, no brata nije susreo. Istoga je dana o bratovu nestanku obavijestio policiju, koja je pokrenula opsežnu istragu.

U potragu su se uključili i brojni Osječani, a prijatelji obitelji osnovali su grupu na Facebooku pod nazivom “Nestali – Danijel Križanović”, koju je pratilo više od devet tisuća ljudi. Ondje je navedeno da je Josip zadnji put viđen na videokameri Gradskog poglavarstva. Njegov mobitel bio je uključen do oko 3.30 u nedjelju ujutro. Navodno je signal njegova mobitela zabilježen repetitorom koji pokriva područje od KBC-a Osijek do Nemetina. Opsežna potraga na žalost nije dala pozitivnih rezultata. Građani su već počeli spekulirati da je riječ o kaznenom djelu, odnosno da je nesretnom mladiću netko nešto učinio, oteo ga ili pretukao.

Izvor: Sandra LACIĆ-Glas Slavonije

povezani članci

Back to top button
Close