Najave Sarvaš

Stipendija korisnicima Zaklade „Dr. Nikola Dogan“ ide i u Sarvaš

U svečanoj dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu jučer 14. prosinca 2016. održana je dodjela odluka za stipendiranje korisnicima Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ – osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima.

Na samoj dodjeli prisustovala je i naša Anamarija Krčelić koja ja ministrant kod nas u župi.Dobila je i potpisala u Đakovu stipendiju za školsku godinu 2016/2017.Iskrene čestitke i Anamariji i njezinim roditeljima.

Okupljene u dvorani pozdravio je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i upravitelj Zaklade, dr. sc.Drago Tukara, podsjetivši kako je Zaklada osnovana 2008. godine, a ovo je 5. puta da se dodjeljuje pomoć učenicima i studentima s područja nadbiskupije. Na adresu Zaklade pristiglo je 97 zamolbi, iz kojih se moglo uočiti da su potrebe velike i konkretne, a prema kriterijima Pravilnika sredstva su odobrena za 61 podnositelja. „Novac koji je prikupila Zaklada prije svega je pomoć i želimo je shvatiti kao olakšanje vaših poteškoća, nikako kao konačno rješenje istih. Oni koji su nam omogućili sredstva su Nadbiskupija preko Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih ustanova, naši svećenici, vjernici i drugi dobročinitelji“, rekao je ravnatelj Tukara korisnicima i njihovim obiteljima uime Caritasa zaželio blagoslovljene predstojeće blagdanske dane.

Pozdravljajući okupljene, nadbiskup u miru Marin Srakić rekao je kako je papa Franjo nedavno zatvorio jubilarna vrata na Bazilici sv. Petra, ali je dao do znanja da vrata ljudskoga srca i vrata milosrđa uvijek moraju biti otvorena. „Treba učiniti ono što u svome naslovu govori knjižica ‘Ljubav je domišljata’. Milosrđe je oblik ljubavi, a jedan oblik ljubavi, toga milosrđa, pomoć je dobrim učenicima i studentima slabijih materijalnih mogućnosti“, rekao je nadbiskup u miru Marin te podsjetio okupljene da je Zaklada nastala prije nekoliko godina, kada je umro profesor i svećenik

Nikola Dogan, te svoja novčana sredstva ostavio na raspolaganje nadbiskupu. U dogovoru sa svećenicima tada nadbiskup Srakić odlučio je ta sredstva staviti u zakladu pod imenom Nikole Dogana, jer će se tako najbolje iskoristiti. „Često se pitamo što se najviše isplati, a ono što se sigurno najviše isplati je ulaganje u djecu, učenike, mlade. Ovo je ulaganje naše nadbiskupije u mlade naraštaje koji nisu samo budućnost, nego i naša stvarnost. Dao dragi Bog da uvijek bude dobročinitelja koji će priteći u pomoć, bilo kroz našu ili neku drugu zakladu“, zaključio je nadbiskup u miru te korisnicima podijelio odluke o stipendiji. Program je glazbenim točkama pratio Oktet KBF-a Đakovo „Sursum corda“, pod vodstvom Brune Diklića.

[videoframes src=”https://youtu.be/K48BjKER3rs?t=3m21s” skin=”16″ autoplay=”1″ headline_text=”Vijesti sa STV” headline_color=”#000000″ headline_size=”22″]

 

povezani članci

Pročitajte također

Close
Back to top button
Close