NK SarvašSarvašUdruge Sarvaš

NK SARVAŠ OBILJEŽIO 60. OBLJETNICU POSTOJANJA

Skromno i dostojanstveno, kako su i obitavali svih posljednjih godina, Nogometni klub Sarvaš obilježio je 60. obljetnicu postojanja, ali ne i djelovanjaTo je, naime, mjesto, desetak kolometara istočno od Osijeka, u vrijeme Domovinskog rata bilo neposredno pogođeno vojnim djelovanjem te potom i okupirano, tako da o bilo kakvim, posebice sportskim, aktivnostima nije bilo govora. Iako je postojao s one crte razgraničenja, život je, praktički, zamro u Sarvašu da bi se sportski ponovno pokrenuo tek 2000. godine, povratkom raseljenih i izbjeglih u mjesto te osiguravanjem relativno prihvatljivih uvjeta za življenje, nakon prilične devastacije. Sarvašani su, međutim, igrali u (naj)nižim državnim ligama, s čijim se statusom i sada mire, ali su u međuvremenu stvorili pretpostavke za hijerarhijski iskorak primarno zahvaljujući protekloj četverogodišnjoj aktivnosti ljudi koji su i sada u vodstvu kluba pod predsjedanjem Vinka Vranješa, koji je kontinuitet svoga neposrednog prethodnika Ivana Vuletića.

– Primarna nam je zadaća animirati mladež iz sela i osigurati im pristojne radne uvjete kako bi imali odgovarajući sadržaj te mjesto okupljanja. Već sada smo stvorili solidne uvjete sa svlačionicama i pratećim prostorijama, tako da smo pod okrilje organiziranih aktivnosti okupili 100-tinjak dječaka i mladića u pet natjecateljskih kategorija iako nam to, s obzirom na status, nije obveza, ali smo si ju mi sami nametnuli – pričao je predsjednik Kluba koji zasad uspijeva namaknuti sva potrebna sredstva.

– Egzistiramo u amaterskom smislu, ali uspijevamo potrebna sredstva namaknuti. Vlastitim smo naporima osigurali 90 posto onoga što bi klub trebao imati. Ima, dakako, prostora za poboljšanje, pri čemu bi i koji sponzor dobrodošao, ali smo, uglavnom, zadovoljni onim što sada postoji na igralištu u Sarvašu.

Predsjednik Vranješ je istaknuo logistički doprinos Zvonka Čerine te mlađeg i starijeg Ratka Samardžića.

– Teško je pobrojiti sve one koje pomažu radu kluba jer ih doista ima pregršt, odnosno, rekao bih da je to, praktički, svih 2.000 i nešto stanovnika koji daju potporu i dišu zajedno s nama svakodnevno. Mi zasad nemamo rezultatski imperativ, kako će i ubuduće biti, ali je izvjesno da na zdravim temeljima, kakvim držim da je sadašnji, napredak mora doći prirodnim putem. Naš je oslonac na vlastiti igrački kadar. I trener seniorske momčadi je domaći čovjek Nenad Potrebić, ali nikada nećemo odbaciti bilo koju pridošlicu koja će se brzo uklopiti – zaključio je čelni čovjek kluba, člana Lige Nogometnog središta Osijek, poslije svečane sjednice na kojoj su, između ostaloga, bile podijeljene plakete i priznanja zaslužnima za 60-godišnji opstanak te skromne udruge nadomak Osijeka.

D. Lekšan

Srodni članci

Odgovori

Back to top button