Najave Sarvaš

LORETA SUHIĆ Više potpore udrugama za mlade te za poboljšanje sportske infrastrukture

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 279.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Sarvaš dovoljno?

– Taj iznos nije dovoljan, ali prema najavama iznos će se povećati u 2017. godini što bi nam jako puno značilo.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora Sarvaš?

– Jedan od problema nam je predstavljao dječiji vrtić koji je trenutno u izgradnji, zatim rasvjeta u Riječkoj ulici čija realizacija je u tijeku.

RUŠEVNA ZGRADA Najveći problem trenutno je ruševna zgrada u Kolodvorskoj ulici koja predstavlja veliku opasnost za mještane.

Potrebna je rekonstrukcija i nekoliko cesta i nogostupa, ali nažalost zbog manjka sredstava nismo u mogućnosti ukloniti oštećenja u zadovoljavajućim rokovima.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom?

– Suradnja s Gradom je zadovoljavajuća. Svjesni smo da su sredstva limitirana, ali u Gradu uvijek reagiraju na naše prijedloge i inicijative.

Imate li ideje kako poboljšati kvalitetu života u vašem Mjesnom odboru?

– Većom financijskom potporom udrugama u čiji su rad uključeni mladi te poboljšanjem sportske infrastrukture.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Vrlo je važna! Ideja za Čist račun osječki proračun je odlična jer je svima vidljivo na koji način se troše sredstva Grada te što se radi u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Izvor/Slika: cistracun.net/

Osobno bi dodao da treba povečat standard u smislu mobilnosti prema novčanim sredstvima,plaćanjima računa.Dakle da se nađe rješenje bankomata (poput onog u Erdutu),plaćanje računa pa makar i u nekoj od poslovnica trgovina.

Srodni članci

Pročitajte također i
Close
Back to top button